top of page

Kerstdiner items uitproberen

  • Erik Hoogenraad
  • 28 dec 2021
  • 1 minuten om te lezen

11 December 2021, we gaan wat gerechten uitproberen om eventueel met de Kerst te gaan serveren. Dan wel aan andere gasten, maar toch, eerst maar eens uitproberen. Het uitproberen gaat met Frank en Tessa, net zoals wij liefhebbers van lekker eten en van serious outdoor cooking. Tessa wilde graag een bavette rollade proberen, en een voorgerecht van bieten en vis. Ik had als hoofdgerecht een coq-au-vin op het menu.



ree

Tessa aan het voorbereiden van de bietensalade met vis. Voor de liefhebbers bietensalade met paling, ik zelf hou niet van paling, dus met wat gerookte zalm. Was een verrassende, heerlijke combinatie. Het resultaat:


ree










Het tweede gerecht was een Bavette, in rollade vorm en geserveerd zoals je ook carpaccio serveert, met sla, pijnboompitjes et cetera. Een verrassend lekkere combinatie, het was even uitproberen hoe lang de Bavette op de braai moest garen. Ging gelukkig goed....


ree
ree











Bavette op de grill en daarna geserveerd als een carpaccio




En als laatste gerecht van de braai een coq-au-vin. Een hoop groente, wat kruiden en specerijen, kippenpoten uiteraard, cognac en natuurlijk voldoende wijn. De kippenpoten even aangebraden voor de kleur, daarna zo'n 45 minuten in een potje boven het vuur.



ree

ree










de coq-au-vin links net in pan, rechts bijna gaar. De coq-au-vin geserveerd met een puree van aardappelen in de schil met wat wasabi pasta om t een beetje op smaak te krijgen.

Ā 
Ā 
Ā 

Opmerkingen


bottom of page